more control on your padel shots 3 D4PDGc

Krijg meer controle over jouw padel slagen! (5 TIPS)

Hoe u meer controle krijgt over uw padelshots! (5+ manieren)
Wil je meer controle over je padelshots? Een perfecte volley? Of je tegenstanders tactisch met precisie en nauwkeurigheid uit elkaar kunnen halen?

Hier zijn 5 eenvoudige hacks om meer controle te krijgen over je padelshots.

1. Raak op de “Sweet Spot”

Zorg ervoor dat je weet welke vorm je padelracket heeft, waar is de sweet spot?

Dit is waar je de bal elke keer moet raken om de best mogelijke bal te krijgen.

Als je de bal precies op de goede plek raakt, krijg je de meeste controle en de grootste kans dat de bal precies daar gaat waar je hem wilt hebben.

Als je de randen van je racket knipt, of niet op de juiste plek, mis je zowel kracht als controle.

Welke vorm heeft je racket?
Als je een rond racket hebt, dan zit de sweet spot in het midden , als het ruitvormig is, zal het hoogstwaarschijnlijk bovenaan zijn , en als het een druppelvorm heeft, dan zal het waarschijnlijk tussen het midden zitten en de bovenkant.

Bedenk welke vorm de jouwe heeft, en dan weet je precies waar je de bal moet slaan.

2. Vertraag je swing

Vertraag de snelheid van je swing, dit zal de controle drastisch vergroten, het verkleint de kans dat de bal eruit gaat.

Wanneer de swing te snel is, wordt het veel moeilijker om te voorkomen dat de bal lang gaat of het net raakt.

Vanaf de achterkant van de baan hoef je niet hard te slaan, dus het is een goede plek om te oefenen met het vertragen van je swing.

2 tips voor een langzame swing
Ga langzaam helemaal door de bal, tik niet alleen op de bal, als je zacht wilt spelen, moet je de bal nog steeds goed raken en helemaal doorslaan. Heb een korte swing, en een langere follow-up daarna, dit zal je controle drastisch vergroten.

3. Verander je grip

Zorg ervoor dat je de continentale of choppergrip gebruikt, dit geeft je de meeste behendigheid, comfort en meer controle over je padelshots.

Met deze grip zal je racket iets naar boven gericht zijn, waardoor het een stuk moeilijker wordt om met je groundstrokes het net vanaf de achterkant van de baan te raken.

Krijg een andere grip
Je kunt kijken naar een Hesacore-grip of een X-grip, deze is ontworpen om maximaal comfort, controle te bieden en te helpen bij tenniselleboog-/armspanningen.

Dit type grip op je racket kan helpen bij de controle, omdat het je hand enorm stabiliseert, veel Bullpadel- rackets zijn al uitgerust met de Hesacore-grip.

Dit is een Hesacore Grip

4. Verander naar een “Control” racket

Welke vorm heeft je padelracket nu ? Waar is de sweetspot? Wat is uw racket ontworpen om te vergroten?

Als de antwoorden diamant waren, bovenaan, en om de kracht te vergroten, dan zul je moeite hebben om bij elke opname zoveel precisie en nauwkeurigheid te krijgen.

Een controleracket met een grote sweetspot helpt je om elke bal met de meeste nauwkeurigheid te raken.

Zorg ook voor een gelijkmatige balans
Als je meer controle over je padelshots wilt, maar ook comfort, dan kan een racket met een gelijkmatige balans hierbij helpen.

Even balanceren betekent dat het gewicht van het racket gelijkmatig over je racket wordt verdeeld.

Als je een hoge balans hebt, betekent dit dat het gewicht bovenaan je padelracket zal zijn, de knuppel zal HOOFD ZWAAR zijn.

Stel je voor dat je een hamer vasthoudt, als je hem aan de onderkant van de greep helpt en ermee zwaait, dan zou je meer kracht krijgen, maar het zou moeilijker zijn om hem perfect te richten.

Als je de hamer aan de bovenkant net onder de kop zou houden, zou je meer controle krijgen, maar minder kracht.

Dit concept is precies hetzelfde met een padelracket.

Dus, om samen te vatten, als je MEER comfort en controle op de baan wilt, koop dan een racket met een lage/gelijkmatige balans.

5. Bereid je vroeg voor

Als je meer controle wilt over je padelshots, is vroeg voorbereiden de gemakkelijkste en meest eenvoudige manier om dit te doen.

Als je je laat voorbereidt, zal je techniek eronder lijden, en dan kan je schot gemakkelijk heel erg fout gaan.

Zelfs als je de bal niet hebt, zorg er dan voor dat je klaar bent voor de volgende bal en laat je racket op geen enkel moment vallen.

Als het racket vroeg wordt geprepareerd, staat het op de juiste plek, in de juiste hoek en kan het schot een stuk eenvoudiger worden uitgevoerd.

Over het algemeen is het veel gemakkelijker om elke bal te controleren als je een vroege voorbereiding hebt, de kans op fouten wordt enorm verminderd.

Kijk hoe ze zich vroeg voorbereidt!

Dat zijn de 5 eenvoudige hacks om meer controle te krijgen over je padelshots.

Een paar dingen om mee te nemen, zijn om ervoor te zorgen dat u weet waar u de bal op uw padelracket slaat en of uw racket geschikt is voor uw spel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *