when to change padel racket 1 qCPTBG

Wanneer van padelracket wisselen

Je hebt je racket al een tijdje, overal zie je nieuwe rackets en je vraagt ​​je af wanneer je van padelracket moet wisselen.

Er zijn eigenlijk een AANTAL verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het wisselen van padelracket, laten we ze allemaal opsplitsen.

Ga door elk punt op je lijst en vraag jezelf af: “is dit van toepassing op mij?” en dan weet je wanneer je van padelracket moet wisselen!

Laten we beginnen.

1. Hoe lang heb je je padelracket al?

Als je een gloednieuw padelracket hebt, veel plezier ermee! Besteed er tijd aan om eraan te wennen en speel er een tijdje mee.

De tijdsduur dat je je racket hebt, beïnvloedt de kans dat je hem moet vervangen, naarmate de racket verslijt, je niveau verandert en het tijd wordt voor iets nieuws.

Duimregel voor racket wisselen:

0-3 maanden – Behoud je huidige racket 3-6 maanden – Je kunt nog steeds houden maar als je denkt dat een verandering nodig is, ga dan 6 maanden of langer zoeken / testen – Dit is een goed moment om na te denken over een nieuw racket!

Dus wanneer moet je padelracket wisselen? Elke 6 maanden of zo.

2. Hoeveel ben je verbeterd?

Kijk naar uw verbetering in de afgelopen 6 maanden, ongeacht welk racket u gebruikte, hoeveel beter bent u vergeleken met 6 maanden geleden?

Dit is belangrijk – want naarmate JIJ verbetert, moet je ervoor zorgen dat je racket je niet tegenhoudt.

3. In welke staat verkeert je padelracket?

Hoe meer je je racket gebruikt, hoe meer het na verloop van tijd zal verslijten, krassen kunnen groter worden, een kleine barst zal groter worden en de racket kan in de loop van de tijd zachter of harder worden, afhankelijk van hoe lang het is gebruikt en de omstandigheden waarin het wordt gebruikt. je bent binnen geweest.

Kijk nu eens naar je padelracket, heeft het krassen of kleine scheurtjes aan de bovenkant? Als dat zo is, kunnen deze heel snel groter worden en heb je zo snel mogelijk iets nieuws nodig.

Voelt de racket harder aan dan toen je hem voor het eerst ging gebruiken? Of te zacht? Het koude of warme weer kan dit beïnvloeden.

Als je wilt weten hoe je voor je padelracket moet zorgen, lees dan dit artikel.

Wanneer padelracket wisselen? – Als je er een barst in ziet.

4. Heb je een zwak deel van je spel?

Heb je het gevoel dat er een deel van je spel is dat verbeterd moet worden?

Heb je MEER vermogen nodig? Of MEER controle? Dit is een gemakkelijk teken dat je van padelracket moet wisselen, sommige mensen hebben van nature sterke en zwakke punten op de baan.

Macht kan u bijvoorbeeld gemakkelijk afgaan! Je moet dus overstappen op een controleracket.

Als je spel helemaal gelijk is, dan is de kans groot dat je een padelracket hebt dat goed is voor je spel.

5. Heeft u last van uw arm op het veld?

De laatste factor om van padelracket te wisselen: armspanningen.

Als je perfect comfort hebt en je racket gemakkelijk te gebruiken vindt, dan zou het goed moeten komen.

Maar als je een beetje pijn voelt, of een vreemde spanning wanneer je de bal raakt, dan moet je van padelracket wisselen.

Soms is een goede manier om te vertellen dat je de bal hard moet slaan, en als je die trilling in je arm voelt terwijl je slaat, moet je overstappen op iets dat geen trilling veroorzaakt.

Je zou iets lichters kunnen krijgen, of iets met AVS (anti vibratie systeem), dit vermindert trillingen enorm.

Conclusie – Wanneer padelracket vervangen?

Doorloop elk van deze punten, waren ze op u van toepassing?

Als 1 of 2 punten van toepassing waren, begin dan misschien na te denken over een nieuw racket, maar maak je niet al te veel zorgen.

Als alles van toepassing is, dan MOET je padelracket van veranderen, het is van cruciaal belang dat je dat doet, omdat het je spel drastisch beïnvloed houdt.

Enkele belangrijke punten om op te merken:

Als je een scheur hebt, ga dan onmiddellijk op zoek naar een nieuwe. Als je een tenniselleboog hebt, begin dan met zoeken, je wilt de blessure niet verergeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *